HÄMTA BESTÄLLNINGSLISTA.
(OBS! Sista beställning datum är 22:a varje månad)

ITALIENSKA VINER

VALPOLICELLA

Idag är Valpolicellas mycket känt framför allt för sina  Amarone och Ripasso viner, vilka är kraftiga och fylliga viner gjorda på delvis torkade druvor (sk passito metoden). Recioto är ett dessertvin. Recioto produceras på samma sätt som Amarone, men jäsningen stoppas för att uppnå önskad söthetsgrad.

 

De vanligaste druvorna i vin från Valpolicella är Corvina, Rondinella och Molinara. Grundregeln är att en Amarone bör vara minst fem år gammal innan man dricker den.

 

VÅRA VALPOLICELLA PRODUCENTER

Azienda agricola Fratelli Bonazzi

Bonazzi Dario e Fabio

Azienda Bonazzi ligger norr om staden Verona i Valpolicella Classico området. Vingården har funnits i generationer sen början av 1900-talet. De har utvecklat två vinlinjer. Med premiumvinerna har Bonazzi vunnit många vinpris genom åren.

Amarone Classico della Valpolicella DOC

 

Årgång: 2011

Alkohol: 15,5%

Druva: Corvina 60%,: Rondinella 30% och  Corvionne 10%

 

Druvorna har lufttorkats minst 3-4 månader innan de pressas.

Vinet lagras 36 månader på stora ekfat, därefter 12 månader på cementtankar och därefter tappas det på flaska där det får vila i 6 månader innan försäljning. Detta är en mogen Amarone som är klar att avnjutas direkt. Djuprödfärg med doft av körsbär och moreller. Smaken är djup med lång eftersmak.

339:-

BESO rosso di Veneto IGT

 

Årgång: 2015

Alkohol: 15,5%

Druva: Corvina 60%, Rondinella 30% och Corvionne 10%

Ett vin gjort som Amarone. Druvorna har lufttorkats minst 3-4 månader innan de pressas.

Vinet lagras 18 månader på stora ekfat, därefter tappas det på flaska. Vinethar en djupröd färg med en härlig körsbärsdoft. Smaken är balanserad och fruktig med en lätt bitterhet.

259:-

Campione rosso Veronese IGT

 

Årgång: 2014

Alkohol: 14%

Druva: Corvina, Corvinone & Rondinella 70% och lokala druvor 30%

Ett vin som är gjort som en Ripasso, en andra jäsning på Amaronedruvor. Vinet är lagrat på ståltank i 24 mån.  Det är ett fruktigt medelfylligt till fylligt vin med lång eftersmak.

135:-

 

0:-

 

0:-

 

 

0:-

 

 

0:-