HÄMTA BESTÄLLNINGSLISTA.
(OBS! Sista beställning datum är 22:a varje månad)

ITALIENSKA VINER

VALPOLICELLA

Idag är Valpolicellas mycket känt framför allt för sina  Amarone och Ripasso viner, vilka är kraftiga och fylliga viner gjorda på delvis torkade druvor (sk passito metoden). Recioto är ett dessertvin. Recioto produceras på samma sätt som Amarone, men jäsningen stoppas för att uppnå önskad söthetsgrad.

 

De vanligaste druvorna i vin från Valpolicella är Corvina, Rondinella och Molinara. Grundregeln är att en Amarone bör vara minst fem år gammal innan man dricker den.

 

Bonazzi Agricultural Azienda ligger I Valpolicella Classico området. Tack vare att tillvarata erfarenheten från generation och genom att tillföra nya och moderna tillverkningsmetoder, så har man lyckats att få fram kvalitativa viner även mätt på internationell basis. Vingården är helt familjeägd där ledorden är kvalite och stolthet.

Valpolicella Classico DOC Superiore Ripasso Cà Volpare

 

Årgång: 2010

Alkohol: 15,5%

Druva: Corvina Veronese 65%, Rondinella 20%, Molinara 5% och andra druvor 10%

Detta är ett SUPERRIPASSO. Vinet har en intensiv doft av mörka bär. Fylligt och smakrikt med toner av körsbär, plommon. Lång och komplex eftersmak.

Kan drickas redan nu, men kan också lagras och njutas flera år framåt.

189:-

Amarone Classico Monte Gradela DOCG

 

Årgång: 2011

Alkohol: 15%

Druva: Corvina 65%, Rondinella 20%, Molinara 5% och andra druvorsorter 10%

Vinet vinifieras först på en temperatur av 10 grader och sedan ökas till 15 grader. Vinifieringen pågår under ca 40 dagar. Därefter lagras vinet minst 24 månader på 20% nya barriques och resten på 1500 liters botti. Därefter 8 månader på flaska. 

Färgen är mörk röd. Doften är mörka körsbär, plommon och skogsbär.

Smaken är fyllig och varm. Smak av körsbär, en klassisk Amarone.

 

289:-

San Nicola Rosso Veronese IGT

 

Årgång: 2012

Alkohol: 15,5%

Druva: Corvina 50%, Corvione 20%, Sangiovese 20% och Oselete15%

Gjord som en Amarone på druvor som torkats under 3 månader. Får inte kallas Amarone eftersom den t ex innehåller för hög andel Sangiovese. Vinifieringen görs på låg temperatur, 15 grader (mot normalt 25-28 grader), under ca 25 dagar. Vinet lagras 30 månader i ekfat. Detta ger vinet en härlig bouquet med härliga integrerade tanniner.

159:-

San Nicola rosso Veronese "60" IGT

 

Årgång: 2005

Alkohol: 15%

Druva: Corvina 50%, Corvinone 20%, Sangiovese 20% och Oselete10%

Gjord som en Amarone. Druvuttaget är max 50hl/ha. Vinet jäses i tempererade ståltankar på låg temperatur, 15 grader. Vinet lagras sedan i 5 år på 500 l vintunnor gjorda på fransk ek. Vinet är moget att dricka och har en fantastisk bouquet och lång eftersmak. Passar till grillat kött eller som ett glas efter maten. Packas med 4 flaskor/låda.

179:-

I Creari rosso Veronese IGT

 

Årgång: 2013

Alkohol: 15%

Druva: Sangiovese 25%, Cabernet Sauvignon 25%, Croatina 15%, Corvina 20% och Molinara 15%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur.

139:-

Custoza Bianco DOC

 

Årgång: 2017

Alkohol: 12,5%

Druva: Tocai Friulano, Garganega, Chardonay, Trebbiano Toscano & Pinot Bianco

Handplockade druvor från vinrankor som är mer än 20 år gamla. Jäsning i temperaturkontrollerade (15°C) rostfria tankar. Blommig doft med gula äpplen i bakgrunden. Lång eftersmak med balanserad syra.

 

125:-

Bardolino Chiaretto DOC

 

Årgång: 2017

Alkohol: 12,5%

Druva: Corvina, Rondinella, Sangiovese och Molinara.

Handplockade druvor från vinrankor som är mer än 20 år gamla. Jäsning i temperaturkontrollerade (12°C) rostfria tankar. Blommig doft och lång fruktig smak med tyngd på gula plommon. Bra integrerad syra som ger en lång eftersmak.

125:-