BESTÄLLA

ITALIENSKA VINER

VALPOLICELLA

Idag är Valpolicellas mycket känt framför allt för sina  Amarone och Ripasso viner, vilka är kraftiga och fylliga viner gjorda på delvis torkade druvor (sk passito metoden). Recioto är ett dessertvin. Recioto produceras på samma sätt som Amarone, men jäsningen stoppas för att uppnå önskad söthetsgrad.

 

De vanligaste druvorna i vin från Valpolicella är Corvina, Rondinella och Molinara. Grundregeln är att en Amarone bör vara minst fem år gammal innan man dricker den.

 

VÅRA VALPOLICELLA PRODUCENTER

Azienda agricola Fratelli Bonazzi

Bonazzi Dario e Fabio

Bonazzi Agricultural Azienda ligger I Valpolicella Classico området. Tack vare att tillvarata erfarenheten från generation och genom att tillföra nya och moderna tillverkningsmetoder, så har man lyckats att få fram kvalitativa viner även mätt på internationell basis. Vingården är helt familjeägd där ledorden är kvalite och stolthet.

169:-

Valpolicella Classico DOC Superiore Ripasso Cà Volpare

 

Årgång: 2009

Alkohol: 15,5%

Druva: Corvina Veronese 65%, Rondinella 20%, Molinara 5% och andra druvor 10%

Detta är ett SUPERRIPASSO. Vinet har en intensiv doft av mörka bär. Fylligt och smakrikt med toner av körsbär, plommon. Lång och komplex eftersmak.

Kan drickas redan nu, men kan också lagras och njutas flera år framåt.

VLD1

Amarone Classico Monte Gradela DOCG

 

Årgång: 2010

Alkohol: 15%

Druva: Corvina 65%, Rondinella 20%, Molinara 5% och andra druvorsorter 10%

Skörden börjar i slutet av september och därefter lufttorkas druvorna i ca 3 mån tills de tappat ca 50% av sin vikt. Vinet vinifieras först på en temperatur av 10 grader och sedan ökas till 15 grader. Vinifieringen pågår under ca 40 dagar. Därefter lagras vinet minst 24 månader på 20% nya barriques och resten på 1500 liters botti. Därefter 8 månader på flaska.

Färgen är mörk röd.

Doften är mörka körsbär, plommon och skogsbär.

Smaken är fyllig och varm. Smak av körsbär, en klassisk Amarone.

 

279:-

VLD2

139:-

San Nicola Rosso Veronese IGT

 

Årgång: 2012

Alkohol: 15,5%

Druva: Corvina 50%, Corvione 20%, Sangiovese 20% och Oselete15%

Gjord som en Amarone på druvor som torkats under 3 månader. Får inte kallas Amarone eftersom den t ex innehåller för hög andel Sangiovese. Vinifieringen görs på låg temperatur, 15 grader (mot normalt 25-28 grader), under ca 25 dagar. Vinet lagras 30 månader i ekfat. Detta ger vinet en härlig bouquet med härliga integrerade tanniner.

VLD3

169:-

San Nicola rosso Veronese "60" IGT

 

Årgång: 2005

Alkohol: 15%

Druva: Corvina 50%, Corvinone 20%, Sangiovese 20% och Oselete10%

Druvuttaget är max 50hl/ha. Vinet jäses i tempererade ståltankar på låg temperatur, 15 grader. Vinet lagras sedan i 5 år på 500 l vintunnor gjorda på fransk ek. Vinet är moget att dricka och har en fantastisk bouquet och lång eftersmak. Passar till grillat kött eller som ett glas efter maten. Packas med 4 flaskor/låda.

VLD4

VLD5

129:-

I Creari rosso Veronese IGT

 

Årgång: 2012

Alkohol: 15%

Druva: Sangiovese 25%, Cabernet Sauvignon 25%, Croatina 15%, Corvina 20% och Molinara 15%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur.

129:-

Ca´Volpare Bianco IGT

 

Årgång: 2014

Alkohol: 13%

Druva: Garganega 30%, Chardonnay 30% och 40% Pinot Bianco

Ett medelfylligt till fylligt vitt vin som passar utmärkt till skaldjur, ljust kött eller som fördrink.

Handplockade druvor under augusti och september månad.

Frisk och blommig doft. Ett balanserat vin med lång eftersmak.

VLD6

VLD7

419:-

Grappa di San Nicola (0,7l)

 

Årgång: NA

Alkohol: 40%

Druva: Baserad på druvskal från San Nicola vinet.

Destillerat på vinresterna från vinet San Nicola i en enkelpanna.

109:-

Bardolino Chiaretto Rosé DOC

 

Årgång: 2016

Alkohol: 12,5%

Druva: Corvina 35%, Rondinella 35%, San Giovese 20% och Molinara 10%

GULDMEDALJ i Palio del Bardolino Chiaretto 2016.

Handplockade druvor som jäses långsamt, 12 grader, i ståltank. Detta ger mycket smak och struktur. Bra syra med lätt härlig doft och smak av mörka bär. Passar som aperatif eller till sallader och ljusare kött.

VLD8

109:-

Custoza DOC

 

Årgång: 2016

Alkohol: 12,5%

Druva: STocai Friulano 20%, Garganega 35%, Chardonnay 20%, Trebbiano Toscano 15% och Pinot Bianco 10%

Druvorna handplockas i slutet av augusti. De jäses i ståltank med kontrollerad temperatur, 15 gr. Gul färg med blommig doft och fruktig smak av äpple och banan. Passar till sallader, fiskrisotto eller till ljusrae kött.

VLD9