BESTÄLLA

ITALIENSKA VINER

TOSCANA

I Toscana så produceras vin från flera olika druvsorter. Toscanas vinhistoria går 3000 år tillbaka i tiden. Idag är Toscana ett av Italiens mest prominenta distrikt. Den mest kända druvan i Toscana är Sangiovese (Jupiters blod). Kända områden Chianti, Chianti Classico, Montalcino och Bolgheri. De senaste årtionden så har Bordeaux liknade viner vunnit många utmärkelser, så kallade Super Toscaner.

Tenuta del Buonamico

Poggio Rubino

Producenten ligger i norra Toscana, sydväst om Montecarlo i hjärtat av det historiska Cercatoja området. Vingården startade 1964 av en vimakare som inspirerades av Bordeaux och Rhonedalens vinproduktion. År 2008 övergick Buonamico vingård till existerande ägare, Fontanafamiljen med Eugenio Fontana som VD. De äger 40 ha mark där en mångfald av druvsorter odlas till deras 14 olika vita, rose och röda viner inkluderat 3 stycken musserande viner. De har moderniserat hela produktionen och arbetar efter kvalité och inte kvantitet. De producerar både DOC och Super Toscan viner.

 

239:-

Il Fortino Rosso IGT

 

Årgång: 2013

Alkohol: 14%

Druva: Syrah 100%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur.

TSB1

Cercatoja Rosso IGT

 

Årgång: 2013

Alkohol: 14,5%

Druva: Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 18 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur.

Det har producerats 5200 flaskor.

Lagringshorisont 2015-2025

189:-

TSB2

129:-

Montecarlo DOC Blu

 

Årgång: 2013

Alkohol: 13%

Druva: Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot och Canaiolo

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur.

TSB3

119:-

DEA Rosa IGT

 

Årgång: 2016

Alkohol: 11,5%

Druva: Sangiovese, Syrah och Canaiolo

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i ståltank innan buteljering.

Vinet har en bra kropp med en fast syra. Vinet smakar röda bär och har en lång eftersmak. Passar både som aperitif, till sallader och ljust kött.

TSB4

159:-

Spumante Particolare Inedito Premiere Cuvee

 

Årgång: 

Alkohol: 13%

Druva: Pinot Bianco

Jäsning sker enligt Charmat metoden i en autoklav speciellt utformad för Buonamico. Efter jäsning, ca 6 månader, filtreras vinet omedelbart för att bevara den naturliga friskhet. Vinet lagras ytterliggare 3 månader på flaska innan det säljs. Detta ger en doft av tropisk frukt.

TSB5

Spumante Particolare Brut

 

Årgång: 

Alkohol: 12%

Druva: Pinot Bianco, Semilionoch Trebbiano Toscano

Jäsning sker enligt Charmat metoden i en autoklav speciellt utformad för Buonamico. Efter jäsning, ca 120 dagar, filtreras vinet omedelbart för att bevara den naturliga friskhet. Vinet lagras ytterliggare 4 månader på flaska innan det säljs. Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

119:-

TSB6

Spumante Particolare Brut Rosè

 

Årgång: 

Alkohol: 12%

Druva: Sangiovese och Syrah

Jäsning sker enligt Charmat metoden i en autoklav speciellt utformad för Buonamico. Efter jäsning, ca 120 dagar, filtreras vinet omedelbart för att bevara den naturliga friskhet. Vinet lagras ytterliggare 2 månader på flaska innan det säljs. Detta ger en doft av mörka körsbär och jordgubb.

129:-

TSB7

0:-

 

 

TSB8