HÄMTA BESTÄLLNINGSLISTA.
(OBS! Sista beställning datum är 22:a varje månad)

ITALIENSKA VINER

I Toscana så produceras vin från flera olika druvsorter. Toscanas vinhistoria går 3000 år tillbaka i tiden. Idag är Toscana ett av Italiens mest prominenta distrikt. Den mest kända druvan i Toscana är Sangiovese (Jupiters blod). Kända områden Chianti, Chianti Classico, Montalcino och Bolgheri. De senaste årtionden så har Bordeaux liknade viner vunnit många utmärkelser, så kallade Super Toscaner.

TOSCANA

VÅRA TOSCANA PRODUCENTER

Producenten ligger i norra Toscana, sydväst om Montecarlo i hjärtat av det historiska Cercatoja området. Vingården startade 1964 av en vimakare som inspirerades av Bordeaux och Rhonedalens vinproduktion. År 2008 övergick Buonamico vingård till existerande ägare, Fontanafamiljen med Eugenio Fontana som VD. De äger 40 ha mark där en mångfald av druvsorter odlas till deras 14 olika vita, rose och röda viner inkluderat 3 stycken musserande viner. De har moderniserat hela produktionen och arbetar efter kvalité och inte kvantitet. De producerar både DOC och Super Toscan viner.

 

Il Fortino Rosso IGT

 

Årgång: 2013 & 2015

Alkohol: 14%

Druva: Syrah 100%

 

 

 

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 18 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur.

Vinet produceras från Italiens äldsta Syrahvinstockar.

249:-

Cercatoja Rosso IGT

 

Årgång: 2015

Alkohol: 14,5%

Druva: Sangiovese, Syrah, Cabernet Sauvignon

Årgång 2015 är en av de bästa årgångarna någonsin. Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 18 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet. Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur. Lagringshorisont 2018-2030.

 

219:-

Montecarlo DOC Etichetta Bianca

 

Årgång: 2017

Alkohol: 12,5%

Druva: Trebbiano Toscano, Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, Malvasia, Semillon

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Varje druvsort jäses var för sig. Lagring av vinet minst 6 månader i ståltank.  Friskt med blommig doft av apelsin. Frisk och fruktig smak med bra syra. Passar utmärkt till allt från havet, sallader och ljusare kött.

125:-

DEA Rosa IGT

 

Årgång: 2017

Alkohol: 12%

Druva: Sangiovese, Syrah och Canaiolo

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i ståltank innan buteljering.

Vinet har en bra kropp med en fast syra. Vinet smakar röda bär och har en lång eftersmak. Passar både som aperitif, till sallader och ljust kött.

125:-

Spumante Particolare Brut Rosé

 

Årgång:

Alkohol: 12%

Druva: Sangiovese & Syrah

Jäsning sker enligt Charmat metoden i en autoklav speciellt utformad för Buonamico. Efter jäsning, ca 6 månader, filtreras vinet omedelbart för att bevara den naturliga friskhet. Vinet lagras ytterliggare 3 månader på flaska innan det säljs. Detta ger en doft av tropisk frukt.

139:-

Spumante Particolare Brut

 

Årgång:

Alkohol: 12%

Druva: Pinot Bianco, Semilionoch Trebbiano Toscano

Jäsning sker enligt Charmat metoden i en autoklav speciellt utformad för Buonamico. Efter jäsning, ca 120 dagar, filtreras vinet omedelbart för att bevara den naturliga friskhet. Vinet lagras ytterliggare 4 månader på flaska innan det säljs. Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

139:-