BESTÄLLA

ITALIENSKA VINER

TOSCANA

I Toscana så produceras vin från flera olika druvsorter. Toscanas vinhistoria går 3000 år tillbaka i tiden. Idag är Toscana ett av Italiens mest prominenta distrikt. Den mest kända druvan i Toscana är Sangiovese (Jupiters blod). Kända områden Chianti, Chianti Classico, Montalcino och Bolgheri. De senaste årtionden så har Bordeaux liknade viner vunnit många utmärkelser, så kallade Super Toscaner.

Tenuta del Buonamico

Poggio Rubino

Poggio Rubino ligger 3 km norr om staden Montalcino. Detta är en ny generation av vinodlare. Vingården startade år 1997 och har nu utvecklats till en modern vinproducent. Hela vingården består av totalt 15 ha varav 7 ha är vinodling. Producenten arbetar med kvalitativa mål såsom att han tar bara ut 1-1½ kg druvor per vinranka. Detta ger koncentrerade och maximerade viner.

249:-

Brunello di Montalcino DOCG

 

Årgång: 2011

Alkohol: 14,5%

Druva: Sangiovese 100%

Vinrankorna växer på en sluttning från sydväst till sydost på 380-470 m.ö.h. Uttaget är 50-60 hl/ha (reglerna säger max 70 hl/ha). Allt handskördas i början av oktober. Vinet lagras 36 mån på stora ekfat och sedan minst 12 månader på flaska innan det släpps till försäljning.

Tillverkning 20 000 flaskor

149:-

Rosso di Montalcino DOC

 

Årgång: 2014

Alkohol: 14%

Druva: Sangiovese 100%

Vinrankorna växer på en sluttning från sydväst till sydost på 380-470 m.ö.h. Uttaget är 65-70 hl/ha (reglerna säger max 90 hl/ha). Allt handskördas i början av oktober. Vinet lagras 9 mån på stora ekfat och sedan 5 månader på flaska innan det släpps till försäljning.

Tillverkning 10 000 flaskor.

0:-

 

 

0:-

 

 

TSP1

TSP2

TSP3

TSP4