HÄMTA BESTÄLLNINGSLISTA.
(OBS! Sista beställning datum är 22:a varje månad)

 

 

 

I Piemonte så produceras vin från flera olika druvsorter. De två mest producerade är Nebbiolo och Barbera druvan. Barbera odlas i hela Italien, men hemtrakten är Piemonte. Särskilt kring städerna Alba, Asti och Monferrato där den står för mer än hälften av skörden. Det mest typiska för Barbera är den höga fruktsyran. Traditionellt har druvan haft en ganska låg status och gett friska, mjuka och fruktiga röda viner som bör drickas unga.

Den moderna trenden går mot koncentrerade, sträva och lagringsdugliga viner, och det beror på små skördar och att vinerna ofta lagras på små och nya ekfat. Många experter menar att Barbera är den intressantaste druvan i Piemonte, Nebbiolo till trots.

ITALIENSKA VINER

PIEMONTE

VÅRA PIEMONTE PRODUCENTER

Tenuta Garetto

Druvan Barbera ger färgrika och framför allt syrarika viner. Druvan mognar något tidigare än Nebbiolo och har en örtighet samt karaktär av röda bär. Stor och fruktig med karaktär av körsbär, plommon, vanilj och lakrits. Fyllig med frisk syra och karaktär av örter, mörka körsbär, kaffe och fat. Samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. Bör luftas om det ska drickas nu.

 

 

Favà Barbera D'Asti Superiore Nizza DOCG

 

Årgång: 2013 & 2015

Alkohol: 15%

Druva: Barbera 100%

Vinodlingen ligger på 300 m.ö.h. i perfekt söderläge. Uttaget är ca 30 hl/ha. Manuel skörd i slutet av september. Lagras i 14 månader på franska nya barrigues. Därefter får vinet lagras ytterligare 12 månader på flaska innan det släpps till försäljning.

239:-

In Pectore Barbera D'Asti Superiore DOCG

 

Årgång: 2013 & 2015

Alkohol: 14%

Druva: Barbera 100%

Vinodlingen ligger på 280 m.ö.h. i syd-sydväst. Uttaget är ca 38-40 hl/ha. Manuel skörd i slutet av september och början av oktober. Lagring på fat, delvis på franska barriques, ger en fruktig och lite kryddig smak. Vinet har mjuka tanniner och har en fyllig smak

155:-

 

 

 

 

0:-

Nebbiolo d'Alba DOC Superiore La Matta

 

Årgång: 2013

Alkohol: 14%

Druva: Nebbiolo 100%

Handplockade druvor. Lagras 7 månader i franska barrique, sedan ytterligare 12 månader i botte. Doft och smak av torkad frukt, choklad och valnöt. Kan drickas nu eller sparas ytterligare några år.

259:-

Barolo Castelletto DOCG

 

 

Årgång: 2013

Alkohol: 14%

Druva: Nebbiolo 100%

93 p av JamesSuckling. Handplockade druvor. Lagras 12 månader i franska barrique, sedan ytterligare 24 månader i botte. Doft och smakmed en hint av apelsin, vanilj och viss kruddighet. Kan drickas nu eller sparas ytterligare några år.

579:-

Barolo DOCG 

 

 

Årgång: 2013

Alkohol: 14%

Druva: Nebbiolo 100%

Handplockade druvor. Lagras 6 månader i franska barrique, sedan ytterligare 18 månader i botte. Doft och smak av plommon, mandel och choklad. Kan drickas nu, men kommer att utvecklas i många år framåt.

 

325:-

 

0:-