BESTÄLLA

 

 

 

I Piemonte så produceras vin från flera olika druvsorter. De två mest producerade är Nebbiolo och Barbera druvan. Barbera odlas i hela Italien, men hemtrakten är Piemonte. Särskilt kring städerna Alba, Asti och Monferrato där den står för mer än hälften av skörden. Det mest typiska för Barbera är den höga fruktsyran. Traditionellt har druvan haft en ganska låg status och gett friska, mjuka och fruktiga röda viner som bör drickas unga.

Den moderna trenden går mot koncentrerade, sträva och lagringsdugliga viner, och det beror på små skördar och att vinerna ofta lagras på små och nya ekfat. Många experter menar att Barbera är den intressantaste druvan i Piemonte, Nebbiolo till trots.

ITALIENSKA VINER

PIEMONTE

VÅRA PIEMONTE PRODUCENTER

Tenuta Garetto

Producenten som levererar vinerna kommer från den nya moderna trenden. Under den nya ledningen med Alessandro Garetto i spetsen, vill man åstadkomma optimerade och kvalitativa viner gjorda på Barbera druvan.

Druvan Barbera ger färgrika och framför allt syrarika viner. Druvan mognar något tidigare än Nebbiolo och har en örtighet samt karaktär av röda bär. Stor och fruktig med karaktär av körsbär, plommon, vanilj och lakrits. Fyllig med frisk syra och karaktär av örter, mörka körsbär, kaffe och fat. Samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren. Bör luftas om det ska drickas nu.

 

 

235:-

Favà Barbera D'Asti Superiore Nizza DOCG

 

Årgång: 2013

Alkohol: 15%

Druva: Barbera 100%

Vinodlingen ligger på 300 m.ö.h. i perfekt söderläge. Uttaget är ca 30 hl/ha. Manuel skörd i slutet av september. Lagras i 14 månader på franska nya barrigues. Därefter får vinet lagras ytterligare 12 månader på flaska innan det släpps till försäljning.

PMG1

145:-

In Pectore Barbera D'Asti Superiore DOCG

 

Årgång: 2013

Alkohol: 14%

Druva: Barbera 100%

Vinodlingen ligger på 280 m.ö.h. i syd-sydväst. Uttaget är ca 38-40 hl/ha. Manuel skörd i slutet av september och början av oktober. Lagring på fat, delvis på franska barriques, ger en fruktig och lite kryddig smak. Vinet har mjuka tanniner och har en fyllig smak

PMG2

119:-

Sol Solis Moscato D'Asti DOCG

 

Årgång: 2015

Alkohol: 5,5%

Druva: Moscato 100%

OBS: 0,75 liter

Ljusgul härlig färg. Mousserande som ger en härlig känsla i munnen. Söt med balanserad syra och smak av lätt mint och kanderad frukt.

Serveras gärna till färska jordgubbar eller andra fruktefterrätter. Serveringstemperatur 6 grader.

PMG3

0:-

 

 

PMG4

0:-

 

 

PMG5