HÄMTA BESTÄLLNINGSLISTA.
(OBS! Sista beställning datum är 22:a varje månad)

FRANSKA VINER

ALSACE

Alsaceviner från Frankrike kommer från mellan städerna Strasbourg och Mulhouse. I området produceras framförallt vita viner, men även röda viner på druvan Pinot Noir. Vinerna är oftast kraftiga. En ny trend är att en viss restsötma är vanlig även i Riesling viner, förutom som i Pinot Gris och Gewürztraminer.

 

Det finns tre ursprungsbeteckningar för Alsaceviner; AOC Alsace, AOC Alsace Grand Cru samt AOC Crémant d'Alsace. Den totala odlingsarealen är 15 230 ha som fördelas på 119 byar.

Meyer Jean-Luc & Bruno

Vingården är belägen i hjärtat av den gamla staden Eguisheim. Fastigheten är byggd år 1735. Gården har gått i arv i flera generationer och ägs idag av Jean-Luc och Louise. Den årliga productionen är ca 70 000 flaskor och består av 3 st appellationer; Alsace, Alsace Grand Crus och Crémant d’Alsace.

Alla  viner är EKOLOGISKT producerade.

Gewurztraminer

 

Årgång: 2015

Alkohol: 13,5%

Druva: Gewurztraminer 100%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur. Torrt med viss restsötma (3/9).

125:-

Riesling

 

Årgång: 2016

Alkohol: 12,5%

Druva: Riesling 100%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur. Torrt vin (1/9).

125:-

Pinot Gris

 

Årgång: 2016

Alkohol: 13%

Druva: Pinot Gris 100%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur. Vinet anses torrt med viss restsötma (3/9).

125:-

Riesling Vieilles Vignes

 

Årgång: 2015 & 2016

Alkohol: 12,5%

Druva: Riesling 100%

 

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur. Torrt vin med en koncentrerad frukt ger en liten restsötma (2/9).

139:-

Pinot Gris Vieilles Vignes

 

Årgång: 2015

Alkohol: 13%

Druva: Pinot Gris 100%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat.

Detta ger en doft av kakao, vanilj och kryddighet.

Tiden i ekfaten ger en mjuk tanninstruktur. Ett vin men med en stor fruktkoncentrationen vilket ger ett halvtorrt vin (4/9).

139:-

Pinot Noir Barriques

 

Årgång: 2015

Alkohol: 13%

Druva: Pinot Noir 100%

Jäsning sker i rostfria temperaturkontrollerade tankar. Efter jäsning lagras vinet 7 månader i franska ekfat. Vinet har en lätt tanninstruktur. Fruktigt med integrerad syra. Passar bra till lättare rätter eftersom vinet är medelfylligt.

 

159:-

Cremant de Alsace Brut

 

Årgång: 2014

Alkohol: 13%

Druva: Pinot Blanc 100%

Cremant de Alsace görs enligt champagnemetoden. Vinet är friskt med en bra syra. Bubblorna är medelsmå som ger en härlig känsla i munnen. Passar som aperetif eller till skaldjur eller till annan fisk.

 

 

165:-